A foci-Eb alatt is folytatódnak az utcai harcok Párizsban

Külföld
2016 június 14., 16:47
comments 95

Párizsban a munkaügyi reformok ellen tüntetők kedden is összecsaptak a rendőrökkel, legalább 11 ember megsérült, 15-öt pedig őrizetbe vettek.Fotó: AFP/Dominique Faget

A több ezer tüntető azért gyűlt össze a francia Nemzetgyűlés épülete előtt, mert ott a képviselők épp a foglalkoztatottakról szóló törvények módosítását tárgyalták. Ha a törvény elfogadják, akkor a munkáltatóknak jóval egyszerűbb lenne felvenniük és kirúgniuk a dolgozóikat. Ezen túl a javaslat lazítana a munkaidő lehatárolásán is.Az országszerte tartó tiltakozássorozatban a vasúti dolgozók és a taxisok is sztrájkot hirdettek. Az ott dolgozók sztrájkja miatt egyébként a Eiffel-tornyot is le kellett zárni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.