A francia hatóságok kitoloncolnának egy busznyi orosz szurkolót

futball
2016 június 14., 09:28
comments 124
Orosz szurkolók a marseille-i stadionban, ahol a meccs után rátámadtak az angol szurkolókra. Grigoriy Sisoev/Sputnik
photo_camera Orosz szurkolók a marseille-i stadionban, ahol a meccs után rátámadtak az angol szurkolókra. Grigoriy Sisoev/Sputnik

A francia hatóságok feltartóztattak egy busznyi orosz fociszurkolót Cannes, az Eb egyik helyszíne közelében. Az Összorosz Szurkolói Szövetség nevű, a marseille-i zavargások alatt az orosz huligánok nevében megszólaló szervezet vezetője szerint a hatóságok a busz feltartóztatása után azt közölték, hogy ki fogják toloncolni az utasokat az országból.

"Ismeretlen okokból vettek őrizetbe, nem küldtek tolmácsot és nem is magyaráztak el semmit. Egy szurkolónak mondták, hogy kitoloncolnak. Terrorizmusra hivatkoztak" - nyilatkozta a szurkolói csoport vezére, Alekszandr Szprigyin.

Állítása szerint később katonák érkeztek, és Cannes polgármesterével együtt mindenkit leparancsoltak a buszról. "Azzal fenyegetőznek, hogy erővel szorítanak ki minket, de ellenállunk" - mondta.

A francia rendőrség hétfőn átkutatta az Összorosz Szurkolói Szövetség szállodáját is. (Via TASZSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.