Felfüggesztettel megúszták azok a fiúk, akik leitattak, majd egy órán keresztül molesztáltak egy 14 éves lányt

bűnügy
2016 június 14., 15:09
comments 599

Kedden a Debreceni Ítélőtábla meglepően enyhe ítéletet hozott annak az öt nyíregyházi, fiatalkorú fiúnak az ügyében, akik több mint egy órán át molesztáltak egy 14 éves lányt, majd az erről készült videót több helyen is megosztották.

Az eset még 2013-ban történt, amikor az öt barát egy buli előtt az egyikük szüleinek lakására elhívták a 14 éves lányt is. Iszogatni kezdtek, a lánnyal is lehúzattak másfél deci vodkát, amitől elszédült, és akaratnyilvánításra és védekezésre képtelen állapotba került.

A fiúk ezt kihasználva levetkőztették, és több mint egy órán keresztül fogdosták. A molesztálást felvették videóra, az erről készült képeket pedig másoknak is elküldték.

A lány csak másnap tért magához. A történtekből először semmire sem emlékezett, csak akkor állt össze neki, mi történt azon az estén, mikor a középiskolájában a gyerekek már egymás között küldözgették a róla készült felvételeket. Végül az anyja feljelentette a fiúkat.

Az elsőfokú ítéletben még mindegyikük letöltendő börtönbüntetést kapott, amit a keddi, jogerős ítéletben felfüggesztettre enyhített a bíróság. A bíró az enyhítést a fiatalok „kamaszos kíváncsiságával és az áldozat meggondolatlan magatartásával” indokolta.

Januárjában a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletében még mind az öt fiút a fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte. Társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpornográfia miatt három fiút 4 évre, két társukat pedig 3-3 évre. A fiúk korábban 7 hónapot előzetes letartóztatásban, javítóintézetben töltöttek, de az utóbbi időben már szabadlábon voltak

A Debreceni Ítélőtábla a keddi ítéletében a büntetéseken is rövidített. Az első- és másodrendű vádlottnál 1 év 10 hónapra, a harmadrendű vádlottnál 1 év 8 hónapra, a negyedrendűnél 1 év 4 hónapra, az ötödrendű vádlottnál pedig 1 év 2 hónapra, a börtön fogházra enyhült. A próbaidő - attól függően, hogy melyikük pontosan mit csinált a lánnyal - 2 vagy 3 év lett. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.