Kivégezték kanadai túszukat a Fülöp-szigeteki terroristák

külföld
2016 június 14., 06:50
comments 25

Kivégezték kanadai túszukat az ISIS-szel is kapcsolatban álló Fülöp-szigeteki terroristák. Az Abu Szajjaf-csoport tavaly szeptemerben rabolta el Robert Hallt és három társát. Társai közül John Ridsdel volt bányaigazgatót már áprilisban kivégezték, levágott fejét elrablása helyétől, Samaltól több száz kilométerre délre, Jolo szigetén dobták el.

A terroristák fejenként egymilliárd pesót követeltek mindegyikükért, de a kanadai kormány - ahogy általában a világ kormányai - nem fizetnek terroristáknak.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hétfőn jelentette be Torontóban, hogy Robert Hallt valószínűleg meggyilkolták. A Fülöp-szigeteki hatóságok kedden megerősítették a történteket.

A terroristák még egy norvét férfit és egy helyi nőt tartanak fogva. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.