Kizárták az oroszokat az EB-ről, de felfüggesztették a büntetést

futball
2016 június 14., 11:22
comments 588

Felfüggesztett kizárásra ítélte az orosz válogatottat szurkolóik rendbontásai miatt az UEFA. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha még egy balhét csinálnak az orosz szurkolók, azonnal kizárják az EB-ről az orosz válogatottat.

Az UEFA emellett 150 ezer eurós pénzbírságra is büntette az Orosz Labdarúgó Szövetséget.

Az orosz szurkolók egy csoportja a marseille-i angol-orosz meccs végén tűzijátékot lőtt az angol szektorba, majd lerohanta a szomszédos szektorból távozó angolokat, akik közül sokan a kerítésen átugorva kényszerültek menekülni. A mostani ítéletben kizárólag a stadionon belül történtekkel foglalkoztak, mert az UEFA fegyelmi testülete csak ezekről rendelkezhet.

Tehát ha bármilyen, a marseille-ihez hasonló szurkolói rendbontás lesz a stadionokban az oroszok hátralevő meccsein - petárdáznak, rasszistáskodnak, netán megint rohamoznak - akkor élesedik a kizárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.