Megmenekül a Design Terminál

POLITIKA
2016 június 14., 06:27
comments 31
photo_camera Design Terminal az Erzsébet téren. Fotó: Wikipedia

"A Design Terminál a kormány előzetes döntése szerint költségvetési szervként megszűnik, de új keretek között, részben piaci alapon működő intézményként, az EMMI-vel szoros együttműködésben folytathatja munkáját az üzleti és kulturális tehetséggondozás területén." - írta még áprilisban kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és most ugyanezt a közleményt juttatták el a szerkesztőségbe az intézmény sajtósai.

A terv szerint a DT a továbbiakban vállalatként funkcionál majd, az EMMI pedig közszolgáltatási szerződést köt az intézménnyel bizonyos állami funkció átvállalásáért cserébe. Korábban kiderült az is, hogy a DT el kell hagyja az Erzsébet téri épületet, de egyelőre nem lehet tudni, hol folytatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.