Nem kell minden nap lejátszaniuk a román himnuszt a rádióknak Romániában

2016 június 14., kedd 16:14
60

A román szenátus végül elutasította azt a törvényjavaslatot, ami kötelezővé tette volna az országban működő összes rádiós és televíziós műsorszolgáltatónak, hogy naponta bejátsszák a román himnuszt.

A törvényt kezdeményező képviselők szerint a javaslat elfogadásával erősödött volna a nemzeti jelképek tisztelete a társadalomban. Indoklásuk szerint természetes dolog, hogy egy egységes nemzetállam kiálljon értékei mellett, főleg akkor,

amikor „külső és belső erők elvitatják azokat”.

Tánczos Barna az RMDSZ frakcióvezetője a párt hírlevelében azt írta, „mindenkinek, köztük a politikusoknak is meg kell érteniük, hogy nem írhatják elő, nem szabályozhatják törvénnyel azt, hogy mit, esetleg mit ne sugározzon a média. Ez lenne az első lépés a cenzúra felé”.

A tervezetet a képviselőház már korábban leszavazta. A szenátusban, aminek a végső döntést kellett meghoznia, a javaslatot 7 támogató szavazattal, 70 ellenében, 4 tartózkodás mellett elkaszálták. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt