Bíróság elé kerülhet az orlandói gyilkos felesége

külföld
2016 június 15., 07:05

Korábban kihallgatták, és elengedték, most vizsgálnák Omar Mateen feleségének felelősség az orlandói tömeggyilkosságban. A nő férje vasárnapra virradóra közel 50 emberrel végzet egy meleg szórakozóhelyen. A BBC szerint az asszony, akit a férje rendszeresen bántalmazott, a rendőröknek azt mondta, hogy megpróbálta lebeszélni a tervéről.

Néhány forrás szerint a nő komolyan segítette Mateent a támadás előkészítésében. Állítólag ott volt, mikor a férfi megvásárolta a gépkarabélyt, amit a lövöldözéshez használt. Úgy tudni, hogy a nő többször is elvitte férjét terepszemlékre. Ha megáll a vád, a gyilkosságokban való bűnrészeséggel gyanúsíthatják, illetve azzal, hogy nem értesítette férje tervéről a rendőrséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.