Egészen elképesztő, amilyen pontosan passzolt Nagy Ádám

Kielemezte az InStat segítségével a tegnapi magyar-osztrákot a Nemzeti Sport. Ebből az derült ki, hogy a mindössze húszéves, több klub által is figyelt Nagy Ádám 97,6 százalékos pontossággal passzolt a meccsen, 42 átadásból 41 ment jó helyre.

Érdekes, hogy a negyvenmeccses góltalansági sorozatot megtörő Szalai lett a mezőny harmadik legjobb játékosa a különböző mutatók alapján.

Ami viszont figyelmeztető: gyenge a helyzetkihasználásunk, kevés kontra végződött lövéssel.

A különböző, posztokhoz is kötött megmozdulások alapján kihozott játékosindex alapján ez volt a magyar játékosok sorrendje:

Király Gábor, 264 ponttal a mezőny legjobbja, volt nagy védése, 40 passzából 37 ment jó helyre.

Land Ádám, 258 pont. A középhátvéd párharcai 64 százalékát megnyerte, 86 százalékos pontossággal passzolt.

Szalai Ádám, 255 pont. A párharcai és légi csatái nagyjából felét nyerte, és ugye lőtt egy gólt.

Kleinheisler László, 253 pont. 27-ből 20 támadó passza jó helyre ment, az összes kulcspassza és extra támadó passza sikeres volt.

Gera Zoltán, 245 pont. A legtöbb sikeres megmozdulás hozzá köthető a magyar csapatból, ő szerelt a legtöbbször. Az első félidőben támadó passzai 92 százaléka célba jutott, amásodikban fáradt, már csak 71 százalékos volt a mutatója. A whoscored listáján Gera a hetedik legjobb játékos az első kör után, Iniestával holtversenyben, Payet az első.

Fiola Attila, 230 pont. A támadásokat is elkezdte segíteni az eddig csak védekező jobbhátvéd, öt párharcot nyert, hatot veszített.

Németh Krisztián, 229 pont. Támadó párharcai 67 százalékát megnyerte, ráadásul a második félidőben még javítani is tudott a legtöbb mutatóján. Az övé volt a legtöbb sikeres cselezési kísérlet a magyar válogatottból.

Guzmics Richárd, 222 pont. A légipárbajokban jó volt, 11-ből nyolcat nyert, a mezőnyben a legjobb.

Kádár Tamás, 222 pont. Ő nyerte meg a legtöbb párharcot (14) a magyar válogatottból,

Nagy Ádám, 215 pont. Az elképesztő passzhatékonyságáról már volt szó, viszont ezúttal párharcainak csak 36 százalékát nyerte meg, ezért van a mezőny végén. 

Dzsudzsák Balázs, 201 pont. Nagyot küzdött, ám passzmutatói látványosan romlottak a második félidőre – és ez teljesítményét is befolyásolta, ahogy 33 százalékos párharcmutatója is. Egy nagy lövéssel és egy kihagyott ziccerrel jelentkezett.

Cserék:

Priskin Tamás, 231 pont, volt egy gólpassza.

Stieber Zoltán, 223 pont, gól.