Több százezret kapnak, mert törvénytelenül vitték el őket a rendőrök a gárdatüntetésről

POLITIKA
2016 június 15., 05:09
comments 18

A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint a rendőrség fejenként átlagosan háromszázezer forintnyi kártérítést és a kamatait fizetheti tíz embernek, akiket 2009. július 4-én, a budapesti Erzsébet téri gárdistatüntetésen bántalmaztak és állítottak elő törvénytelenül, írja a Magyar Nemzetre hivatkozva az MTI. Bár az összeg magasabb mint amit az első fok ítélt, a felperesek várhatóan a Kúriához fordulnak felülvizsgálatért.

Korábban, május elején is hasonló döntés született, akkor hat felperesnek hatszázezer, hatnak négyszázezer, egynek pedig nyolcszázezer forint kártérítést ítélt meg jogerősen a gárdatüntetés után történtek miatt.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.