Törvény büntette volna a parlamentből hiányzó kolumbiai képviselőket, de nem sikerült elfogadni, mert túl sokan hiányoztak

Magyarországon sem ismeretlen jelenség, hogy üresen kongó széksorok mellett zajlik a törvényalkotásnak nevezett munka a parlamentben. Na gyakran ez a helyzet a kolumbiai kongresszusban is, ahol törvénymódosítással akartat közbeavatkozni: a tervek szerint a jövőben szankcionálni lehetne a túl sokat hiányzó képviselőket. A tervekben a fizetés egy részének megvonása merült fel.

Viszont az első vitanap rögtön elmaradt, mert túl sok képviselő hiányzott.

A törvényjavaslatot az ellenzéki Demokratikus Közép nevű párt nyújtotta be, mert elegük lett abból, hogy szinte már az a megszokott, hogy nincs benn elég képviselő a parlamentben.

Szerintük ez is az oka annak, hogy a kongresszus az ország egyik legrosszabb megítélésű közintézménye és hogy számos törvényjavaslat végül elsikkad. Az országban gyakran fújnak le vitákat az utolsó pillanatokban, mert a törvényileg meghatározott minimum számú képviselő sincs benn. (Colombiareports)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.