Meglőttek egy brit képviselőt

bűnügy
2016 június 16., 14:20

Lövöldözésben megsebesült egy brit parlamenti képviselőnő. A 41 éves, kétgyerekes Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen a fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisváros könyvtárában, amikor az incidens történt.

A BBC szerint szemtanúk azt mondták, a helyszínen két férfi konfliktusba keveredett, és a képviselő közbe akart avatkozni, amikor a lövések eldördültek. A Guardian szerint egy férfi dulakodni kezdett a nővel, ekkor sült el a fegyver. A rendőrség délutáni közleményében ezt nem erősítette meg, de közölte, hogy a képviselőt válságos állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel. Nem sokkal az incidens után egy 52 éves férfit őrizetbe vettek, egy másik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

David Cameron miniszterelnök mélységes aggodalmának adott hangot a történtek után – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.