Tarlós: Látok problémákat a kerékpáros kultúra körül

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Budapest főpolgármestere az Origonak adott interjút, amiben többek között szóba került, hogy korábban kritizálták Tarlóst a kerékpárosok. A városvezető tudja, hogy haragszanak rá, és ezért mindenféle jelzőkkel illetik. Tarlós kijelentette:

lát problémákat a kerékpáros kultúra körül.

A közelmúltban kiállt a Károly körút és a Gerlóczy utca sarkára, ahol külön kerékpárosoknak szánt jelzőlámpa is van.

„Megszámoltam: 10 kerékpáros közül 8 átment a piroson. Úgy, hogy se jobbra, se balra nem nézett. Az a kettő, aki nem ment át, nő volt,”

mondta. Tarlós István szerint, bár sokan teszik nem lehet összehasonlítani Budapestet Hollandiával.

„Ott más a szokásjog, kialakult egy másfajta kerékpáros kultúra, és az infrastruktúra is fejlettebb. Nem lehet összehasonlítani. Teljesen értelmetlen,”

tette hozzá. Budapest egy arányosabb megoldásra törekszik, egyszerre próbálják a kerékpáros kultúra fejlesztését legalább olyan fontos szempontnak tartani, mint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését.

„Látom, hogy kiépült a bicikliút sok helyen, és van olyan utca, ahol alig mennek rajta biciklisek. Ellenben rengetegen a buszsávban karikáznak. Némelyek komplett munkavédelmi felszerelésben,”

mondta Tarlós, aki szerint a buszsávot a tömegközlekedés segítésére találták ki.

„Ha okkal-ok nélkül ott közlekednek a biciklisek is, akkor minden lesz, csak nem buszsáv. Ez is például a kerékpáros kultúra hiányát jelzi.”

A főpolgármester szerint Budapesten 29 új kerékpáros fejlesztés várható, többek közt bővül a Bubi-pontok száma, és lesznek új kerékpárutak is. (Origo)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.