Csak a csok miatt költöznél haza Angliából, mert elhitted hogy jár?

2016 június 17., péntek 8:50
156

A magyar kormány nagy erőkkel próbálja hazacsábítani emigráns honfitársainkat. Ennek érdekében elméletben még a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) is jogosultak lennének a hazaköltözők. Ennek csupán annyi a feltétele, hogy igazolást kell hozniuk a kinti tébéjükről. Ez viszont

csapda,

Az Angliából hazatérők igazi kafkai rémálomban találhatják magukat az Index beszámolója alapján. Az elmés jogalkotónak ugyanis olyan szabályokat sikerült alkotnai, amelyek alapján a brit igazolást itthon nem fogadják el.

Mert a hülye britek nem olyan igazolást adnak a tébébefizetésekről, ami megfelelne a magyar jogalkotó által elképzelteknek.

A brit hatóságok igazolása ugyanis csak azt igazolja, hogy a munkavállaló az adóév lezárásáig fizetett tébét. Az adóév április 5-én zárult le, vagyis ha valaki május 5. után adta be igénylését, akkor már nem tudja igazolni, hogy nincs harminc napnál hosszabb kimaradás a társadalombiztosítási jogviszonyában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt