Csak a csok miatt költöznél haza Angliából, mert elhitted hogy jár?

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A magyar kormány nagy erőkkel próbálja hazacsábítani emigráns honfitársainkat. Ennek érdekében elméletben még a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) is jogosultak lennének a hazaköltözők. Ennek csupán annyi a feltétele, hogy igazolást kell hozniuk a kinti tébéjükről. Ez viszont

csapda,

Az Angliából hazatérők igazi kafkai rémálomban találhatják magukat az Index beszámolója alapján. Az elmés jogalkotónak ugyanis olyan szabályokat sikerült alkotnai, amelyek alapján a brit igazolást itthon nem fogadják el.

Mert a hülye britek nem olyan igazolást adnak a tébébefizetésekről, ami megfelelne a magyar jogalkotó által elképzelteknek.

A brit hatóságok igazolása ugyanis csak azt igazolja, hogy a munkavállaló az adóév lezárásáig fizetett tébét. Az adóév április 5-én zárult le, vagyis ha valaki május 5. után adta be igénylését, akkor már nem tudja igazolni, hogy nincs harminc napnál hosszabb kimaradás a társadalombiztosítási jogviszonyában.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.