Elméletileg 24 órás megfigyelés alatt tartották, mégis eltűnt a pszichiátriáról

Április 9. óta hiába keresi Mile Imrét a családja. Az 59 éves férfi a karcagi Kátai Gábor Kórház pszichiátriájáról tűnt el, bár ott elméletileg 24 órás felügyelet alatt tartották. Legalábbis március 30-án erre hivatkozva nem engedték haza a kórházból, ahova öt hónappal korábban került, mert részegen elesett a biciklijével. Koponyatörése és agyi bevérzése lett, de nem ezért tartották a pszichiátrián, hanem mert súlyos alkoholistaként kezelték.

Ami még rejtélyesebbé teszi az eltűnését, az az, hogy családja szerint Milét lekötözve tartották. "Csont és bőr volt, alig 45 kilogramm, hogy szökött volna el? Ki volt kötözve a lábánál, a kezénél, és még a mellkasánál is" - mondta bátyja, Sándor.

A család attól tart, hogy Mile már halott. "ott van Karcagon valahol a határban holtan" - mondta édesanyja, a 80 éves Ilonka néni. (Via Blikk. Címlapképünkönk a Kátai Gábor Kórház épülete látható, via Google Street View.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.