Fallúdzsa központjában az iraki erők

külföld
2016 június 17., 13:29
comments 35

Pénteken az iraki különleges erők behatoltak Fallúdzsa központjába és komoly harcok árán visszafoglaltak egy kormányzati épületegyüttest az Iszlám Államtól. Az AP-nek az iraki erőket vezető tábornok, Haider al-Obeidi elmondta, hogy  a katonák jelenleg a központi kórház felett igyekeznek átvenni az ellenőrzést városban. A különleges erők helyi idő szerint reggel 6 órakor léptek a városközpontba, és kitűzték az iraki zászlót a visszafoglalt komplexumra, amely a helyi tanács, a rendőrség és a biztonsági szolgálatok épületeiből áll.

A déli városrészből, amit korábban hadsereg felszabadított, több mint 30 ezren tudtak elmenekülni onnan. Félő azonban, hogy allúdzsa központjában még mindig emberek tízezrei lehetnek, akiket az Iszlám Állam védőpajzsként használhat. A város visszaszerzéséért májusban indult meg az offenzíva, amit levegőből a Washington vezette nemzetközi koalíció és az iraki légierő is támogat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.