Lettországba érkezett az első befogadott szíriai család

migráció
2016 június 17., 11:05
comments 59

Bár Lettországot egyáltalán nem érintette a menekültválság, mégis vállalta az ország, hogy

két éven belül 776 menekült fogad be.

A 2,2 milliós országba eddig 23 menekült érkezett, számuk péntekkel hattal emelkedett, mert megérkezett egy szíriai család.

Ők az első olyan szíriai menekültek, akiket a balti állam Törökországból fogad be a Brüsszel és Ankara között márciusban létrejött egyezség alapján.

Az EU és Törökország közötti menekültügyi megállapodás értelmében visszaküldhetnek Törökországba minden olyan bevándorlót, aki illegálisan érkezik Görögországba, Brüsszel viszont minden egyes, Ankara által visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe - egyelőre egy 72 ezer fős kontingens erejéig - befogad Törökországból legális úton egy szíriai menekültet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.