Élőben közvetítette a chicagói srác a Facebookon, ahogy fejbelövik

Chicagóban nyakon és fejen lőtték a 28 éves Antonio Perkinst, aki kórházba szállítást követően életét vesztette. Chicago kemény hely, ott - főleg a külvárosokban - sajnos gyakran előfordul ilyesmi, de Perkins volt az első aki ezt élőben közvetítette a Facebookon.

Nem ez az első eset, hogy Chicagóban a Facebook Live alkalmazás segítségével lövöldözést rögzítenek, de olyan még nem volt, hogy valaki a saját haláláról készítsen felvételt. A tettest egyelőre nem találták meg. Az eset csütörtökön, North Lawndale-ben történt.

Perkins egy baráti összejövetelen vesz részt, és saját arcát rögzíti épp, amikor a videón 1 perc 15 másodperc után váratlanul lövések dördülnek (összesen hat), majd a telefon a földre hull. Sikoly és sírás hallatszik, rendőrök és mentők után üvöltöznek a környező emberek.

Az eredeti felvételt két nap alatt több mint 700 ezren nézték meg, azóta más Facebook-oldalakon és a Youtube-on is látható. A Facebook azt közölte, hogy az ilyen felvételek nem sértik a cég irányelveit - abban az esetben távolítanak el videókat, ha azok ünneplik vagy egyértelműen promótálják az erőszakot. (New York Times / NowThisNews)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.