Késsel rabolt ki egy lányt egy pakisztáni férfi Budapesten

bűnügy
2016 június 18., 12:01
comments 177
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az illegális bevándorlásról tartott kormányszóvivői tájékoztatón a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, Szegeden szeptember 17-én (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)
photo_camera Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Az MTI tudósítása szerint Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója arról beszélt az M1-en szombaton, hogy egy 20 éves pakisztáni férfi támadt rá egy 19 éves lányra Budapesten.

Az eset Bakondi elmondása alapján péntek este történt: a férfi elvette a lány telefonját és pénzét, az esetet viszont kamera rögzítette, ami megkönnyítette a hatóságok számára az intézkedést, és a tettest elfogták.

A pakisztáni állampolgárt korábban tiltott határátlépés miatt elfogták a határon: menekült kérelmet nyújtott be, de elutasították. Fellebbezett, fél évvel később Bicskére került, majd onnan utazott a fővárosba. A tanácsadó szerint valószínűleg a továbbutazáshoz szükséges pénzt akarta így megszerezni, és Bakondi szerint a példa mutatja, hogy "migránsok közterületi működése sokszor a törvényességbe ütközik Európa-szerte."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.