"Maradnunk kell" vs. "Itt az ideje az elválásnak" - így szavaznak a brit lapok

külföld
2016 június 19., 07:09
comments 203

A június 23-ai népszavazás előtti utolsó vasárnap a nagy brit lapok megtették voksaikat.

link Forrás

"Nincs itt az ideje, hogy az Egyesült Királyság békéjét és prosperitását veszélyeztessük a kilépéssel"

írja a Mail on Sunday. Szerintük a Brexit-kampány egy "veszélyes illúziót" táplál, minden számítás szerint rosszul járnának a kilépéssel.

"Ne fordítsunk hátat az Európa-projektnek"

- írja a szintén maradáspárti Observer a cikkben, amely szerint egy nemzetközi, liberális és nyitott Nagy-Britanniához arra van szükség, hogy az EU-ban maradjanak.

link Forrás

A másik oldalról itt a Sunday Times vezércikke - szerintük ugyan nehéz lesz, de mégis el kell válni az EU-tól, és lazább, rugalmasabb kapcsolatra van szükség az unióval. Ügyesebb diplomáciával ugyan talán el lehetett volna érni, hogy ne legyen szükség a népszavazásra, de ha már így alakult, akkor szerintük ez a helyes döntés.

Az elszakadás mellett van a Sunday Telegraph is, akik szerint a Brexit nem jelentené az Európától való elszakadást, és itt az idő, hogy "a jövő Nagy-Britanniáját" építsék.

Ugyan nem vasárnapi, de az eheti Economist címlapon állt ki a maradás mellett:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.