Amikor egy medve és egy farkas harcán múlik az életed

külföld
2016 június 20., 03:59
comments 116

Joanne Barnaby és barátja, Tammy Caudron a múlt héten gombászni indultak Kanada kietlen Észak-nyugati Területein, Fort Smith közelébe. Ízletes kucsmagombát gyűjtöttek, amikor Barnaby kutyája, Joey hirtelen egy farkassal találta szembe magát.

"Nagy, magas, de nagyon sovány farkas volt. Fekete farkas. Terpeszben állt, a szőr felállt a hátán és morgott, a fogát is kivillantva. A farkas leválasztotta Barnabyt és a kutyát Caudronról. A nő és kutyája az erdő fele hátrált, közben a farkas úgy terelte őket, hogy véletlenül se tudjanak visszakavarodni a nő autójához.

"Időbe telt, amíg rájöttem, hogy pontosan tudja, mit csinál. Megpróbált bekeríteni minket. Megpróbált kettéválasztani minket. Elszánt volt, én meg bajban" - mesélte Barnaby, aki végül

egy medve segítségével szabadult szorult helyzetéből.

De a szabadulás nem jött el egyhamar. Barnaby és Joey 12 órán át menekültek egyre mélyebbre a leégett erdőben. Barnaby kiszáradt, és még "egy csillió szunyog" is zaklatta.

Virradatkor hallotta meg egy anyamedve bömbölését. Barnaby felismerte, hogy a medveanya a bocsát keresi, ezért úgy taktikázott, hogy közéjük kerüljön, még ha ezzel azt is kockáztatta, hogy a farkas helyett végül egy medve tépje szét. "Arra gondoltam, hogy az anyamedve leterítené a farkast, ha úgy érzi, hogy a bocsát fenyegeti. Ezért a bocs fele indultam" - mesélte.

Hamarosan nagy zajt hallott. "Mintha a medve megtámadta volna a farkast. Vagy fordítva. Nem tudom, de harcoltak, aztán már csak a farkas vonyítását és a medve üvöltését hallottam, és futásnak eredtem".

Innen már csak a kiszáradással kellett megküzdenie, de egy tóból sikerült vizet merítenie. Végül elért egy autóúthoz, ahol rátaláltak a lovasrendőrök. (Via Guardian. A címlapkép illusztráció: Soren Wolf / Flickr CC BY-ND 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.