Egymilliárdot követel a Városliget Zrt.-től és a Fővárostól a Pecsa Fidesz-közeli bérlője

POLITIKA
2016 június 20., 13:44

A Városliget Zrt.-től 898,2 millió, a Fővárostól még további 192 millió forint kártérítést követel a Petőfi Csarnok bérleti szerződésének idő előtti felmondása miatt a Pecsát bérlő Cortina Service Kft., írja a Népszabadság.

A céggel a kormányváltás után, 2011-ben kötöttek szokatlanul hosszú, tíz évre szóló bérleti megállapodást azzal, hogy a szerződés felmondásakor elszámolnak. Ezzel akadtak gondjai a Cortina Fidesz-közeli ügyvezetőjének, Nagy Károlynak, aki 2010-ben még a Fidesz képviselőjelöltje volt Zsámbékon, cégével pedig 2005 óta a Kubatov Gábor vezette Polgárok Házának nyújt vendéglátós szolgáltatásokat.

A per miatt csúszhat a Pecsa bontása, ami miatt pedig csúszhat a helyére tervezett új Nemzeti Galéria építése. De pánikra semmi ok, az utóbbi már enélkül is csúszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.