Feloszlatta magát a horvát parlament

külföld
2016 június 20., 10:59
comments 16

Nagy többséggel feloszlatta magát a horvát parlament a hétfői ülésén. A 151 képviselő közül 140 volt jelen a szavazáson, közülük 137-en szavazták meg a Sabor feloszlatását és az előrehozott választások kiírását.

A döntés várható volt, a múlt csütörtökön a képviselők nagy többséggel vonták meg a bizalmat a kormányfőtől, Tihomir Oreškovićtól, aki nem tudott rendet tenni kormányában, amiben két miniszterelnök-helyettes nyírta egymást folyamatosan a nyilvánosság előtt.

A Sabor feloszlatásával előrehozott választásokat kell tartani, erre akár már szeptemberben sor kerülhet. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.