"Muszlim katona vagyok"

külföld
2016 június 20., 17:42

Felhívta a segélyhívó számán a rendőrséget Omar Mateen, miközben az orlandói melegklubban lövöldözött. A 49 emberrel végző férfi hívását hétfőn hozta nyilvánosságra az FBI, aki szerint a gyilkos higgadtan beszélt a telefonban. Mateen állítólag a lövöldözés megkezdése után félórával hívta fel először a 911-et, ezt még két-három bejelentkezés követte. A tömeggyilkos a diszpécsernek elmondta, hogy Orlandóban van, és ő lövöldözik. A hívásokat rendre arabul kezdte azzal, hogy Isten irgalmas.

AFP PHOTO / Orlando Police Department
photo_camera AFP PHOTO / Orlando Police Department

Saját nevét nem árulta el a hívások során, csak annyit mondott, hogy

"muszlim katona vagyok."

A FBI szerint arra továbbra sincsen bizonyíték, hogy kapcsolatban állt volna terrorista csoportokkal Mateen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.