Katasztrofális teljesítményt nyújtottak a diákok az idei felvételiken

oktatás
2016 június 21., 04:13
comments 205

Sokkal gyengébben szerepeltek a gimnáziumba készülő általános iskolai diákok a felvételiken, mint az elmúlt években - írja az Oktatási Hivatal összesítése alapján a Magyar Hírlap. Főleg a nyolcosztályos gimnáziumba felvételizőknél volt látványos a visszaesés.

photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tavaly az elérhető 100 pontból átlagosan 69,6 pontot gyűjtöttek a nyolcosztályos évfolyamokba felvételizők, idén ehhez képest óriásit esett vissza a teljesítmény, és 12 ponttal gyengébb teljesítményt nyújtottak a diákok.

Tíz éve nem volt ilyen kevés pontszáma a felvételizőknek, és nem sokkal jobb a helyzet a négy- illetve a hatosztályos évfolyamokba készülők esetében. A négyosztályosok átlagosan 47,6, a hatosztályosba felvételizők 54,1 pontot értek el.

Az összeállítást készítő Magyar Hírlap által megkérdezett Radó Péter oktatásügyi szakértő szerint a diákok egyre gyengébb teljesítménye, illetve az oktatáspolitika által diktált túlzott elvárások egyszerre okozhatják a rossz eredményeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt