Már a magyar huligánoktól félti az angol szurkolókat a Sun

futball
2016 június 21., 07:43
comments 156

Az angol válogatott hétfőn teljesen eredménytelenül rohamozta a szlovák kaput, húsznál is több kapura lövésük ellenére se sikerült gólt szerezniük. A döntetlennel a csoport második helyére szorultak, mert a párhuzamos mérkőzésen Wales fölényes, 3:0-ás győzelmet aratott Oroszország felett.

Így reális esély van rá, hogy a legjobb 16 között Magyarországgal játszanak, amennyiben Magyarország is csoportmásodik lesz. És lehet:

ha szerdán kikap a csapat Portugáliától, és Izland nem győzi le Ausztriát, vagy ha döntetlent játszik a portugálokkal, és Izland kettőnél több góllal nyer az osztrákok ellen.

A magyar szurkolóknak pedig nincs jó híre az európai sajtóban, amiben sikerült félelmet kelteni a Románia elleni 2013-as vb-selejtezőre direkt a félelemkeltés szándékával kitalált fekete egyenpólóval, illetve azzal, hogy pár magyar szurkoló nem nagyon titkolja fasiszta szimpátiáit: horogkereszteket tetováltatott magára, vagy egyenesen náci karlendítésekkel provokál a nézőtéren.

A pánikkeltésben hagyományosan erős Sun ezért már hétfőn, még az angolok meccse előtt megkezdte a pánikkeltést arról, hogy a szélsőséges magyar huligánok rátámadhatnak az angol szurkolókra. A cikkben megemlítik a 2015 őszi, Románia budapesti vendégjátéka utáni balhét is, amikor a magyar huligánok a Keletinél gyülekező szíriai menekültekre támadtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.