Megint utcai balhéba keveredtek az angol szurkolók Lyonban

futball
2016 június 21., 07:19
comments 31

Folytatódtak a szurkolói rendbontások Franciaországban, ahol a hétfői, amúgy St. Etienben rendezett Anglia-Szlovákia mérkőzés előtti nap a Sun jelentése szerint helyi focihuligánok 30 fős csoportja támadt rá Lyon belvárosában angol szurkolókra. Hogy a támadók helyiek voltak, azt a Sunnak egy helyi kocsma pultosa is megerősítette. "Helyiek voltak, ismertek a környéken" - mondta.

link Forrás

A Sun jelentése szerint a feketébe öltözött, karjukon vörös keresztet viselő helyi ultrák száz angol szurkolóra támadt rá. Üvegekkel dobálták az angolokat, akik saját állításuk szerint nem keresték a bajt. "Csak sörözgettünk és énekelgettünk, amikor megjelentek. Rendőrök sehol" - mesélte az egyik megtámadott brit, Andy Johnson a lapnak.

Johnsont dühíti, hogy bár folyamatosan támadják az angol szurkolókat, a francia rendőrség nem védi őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.