Már az amerikaiak is elismerik a pumit!!!

2016 június 22., szerda 13:17
53

190. fajtaként a magyar terelőkutya, a pumi is bekerült az amerikai fajtanyilvántartásba, vagyis ezentúl már a pumik is versenyezhetnek a legnevesebb amerikai kutyakiállításon, a Westminster Kennel Club rendezvényén.

Fotó: Voff / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A pumi nagyon okos és agilis fajta - épp ezért nem ajánlom, hogy városban tartsák, kell neki a terület meg a rengeteg mozgás -, így nagyon gyorsan az agility-versenyek sztárjává vállhat. Nagy előnye, hogy a mudihoz hasonlóan még manapság is használják eredeti feladatára, terelésre, vagyis nem lett belőle elcsökevényesített szobakutya.

Ezt megerősíti az amerikai Magyar Pumi Klub elnöke, Chris Levy véleménye is, aki szerint ez a kutya nem annak való, aki "egész nap a kanapén ül és tévét néz". Levy, aki évtizede óta fáradozik a fajta amerikai elterjesztésén, elmondta, hogy a pumik nagyon jól teljesítenek az ügyességi versenyeken és más kutyás sportokban, Amerikában nyulakat, csirkéket, kecskéket és még macskákat is őriznek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt