Bernd Storck: A portugálok ellen világszínvonalon játszott a magyar csapat

futball
2016 június 23., 16:51
comments 108

Olyan taktikával játszottak a portugálok ellen, amit korábban nem is gyakoroltak, ezért

„a csapat a hős, nem én,”

kezdte a Népszabadságnak és az Indexnek adott interjúját a magyar csapat szövetségi kapitánya. Bernd Storck szerint a válogatott sikerének a kulcs a csapatmunka, egyedülálló az Eb-n, hogy a keret mind a húsz tagja játszott már. A tréner az őt kérdezőknek elárulta a taktikát:

„a földön kell járatni a labdát, úgy kevesebb a hibalehetőség, le kell kezelni és passzolni, és gondolkodni, nem szabad sokat futni. Ez volt a siker kulcsa, egy hosszú folyamat, míg ezt jól begyakoroljuk, a rendszerünkben volt pár hiba a németek ellen, de éppen ez segített Ausztria ellen."

A portugál válogatott elleni mérkőzés Storck szerint világszinten játszott a csapat, ami többek közt annak is köszönhető, hogy az edzéseken teljesen más szintú munkát végeztetnek a játékosokkal, mint amit a magyar kluboknál megszokhatott a többség. Nem csak az intenzitás magasabb, hanem a tartalom is: mióta Franciaországban készül a válogatott, minden edzés más volt.

„A játékosok gondolkodásmódja is megváltozott, nagyon éhesek arra, hogy fejlesszék magukat, sok egyéni munkát is végeznek,"

mondta Bernd Storck az index-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.