Bernd Storck: A portugálok ellen világszínvonalon játszott a magyar csapat

Olyan taktikával játszottak a portugálok ellen, amit korábban nem is gyakoroltak, ezért

„a csapat a hős, nem én,”

kezdte a Népszabadságnak és az Indexnek adott interjúját a magyar csapat szövetségi kapitánya. Bernd Storck szerint a válogatott sikerének a kulcs a csapatmunka, egyedülálló az Eb-n, hogy a keret mind a húsz tagja játszott már. A tréner az őt kérdezőknek elárulta a taktikát:

„a földön kell járatni a labdát, úgy kevesebb a hibalehetőség, le kell kezelni és passzolni, és gondolkodni, nem szabad sokat futni. Ez volt a siker kulcsa, egy hosszú folyamat, míg ezt jól begyakoroljuk, a rendszerünkben volt pár hiba a németek ellen, de éppen ez segített Ausztria ellen."

A portugál válogatott elleni mérkőzés Storck szerint világszinten játszott a csapat, ami többek közt annak is köszönhető, hogy az edzéseken teljesen más szintú munkát végeztetnek a játékosokkal, mint amit a magyar kluboknál megszokhatott a többség. Nem csak az intenzitás magasabb, hanem a tartalom is: mióta Franciaországban készül a válogatott, minden edzés más volt.

„A játékosok gondolkodásmódja is megváltozott, nagyon éhesek arra, hogy fejlesszék magukat, sok egyéni munkát is végeznek,"

mondta Bernd Storck az index-nek.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.