Bocsánatot kért a japán pornóipar, miután kiderült, hogy akaratuk ellenére kényszerítik szexre a nőket

külföld
2016 június 23., 11:23
comments 131

Miután kiderült, hogy a japán pornófilmekben akaratuk ellenére kényszerítik szexre a nőket, a filmkészítők szervezete bocsánatot kért, és reformokat ígértek. A szerzői jogokat támogató szövetség elnézést kért azért is, hogy eddig nem tettek semmit a helyzet javítása érdekében.

Az extrém jelenetekről ismert japán pornóipart már régóta vádolták azzal, hogy semmibe veszik a szereplők emberi jogait. Ugyanakkor az áldozatokat nehezen lehetett rávenni arra, hogy álljanak elő a sérelmeikkel, mivel szégyellték magukat a szereplés miatt.

Márciusban a Human Rights Now nevű szervezet állt azzal, hogy egyre több olyan lányt kényszerítenek arra, hogy pornófilmekben szerepeljenek, akik egyszerűen csak modellkarrierre vágytak volna.

Miután a pornófilmeseket tömörítő szervezet, az IPPA csütörtökön tárgyalt az alapjogi szakértőkkel, felszólították a filmgyártókat, hogy előzzék meg a hasonló helyzeteket. Mostantól a filmgyártóknak biztosnak kell lenniük abban, hogy a lányok önszántukból akarnak szerepelni a filmekben, és többé producerek nem szabhatnak ki pénzbüntetést sem, ha a szereplők mégis úgy döntenének, hogy egy jelenetet nem vállalnak be.

Egy hónappal ezelőtt a rendőrség letartóztatta az egyik tehetségkutató ügynökség elnökét és két másik férfit, akiket egy lány azzal vádolt, hogy többször megerőszakolták, amit fel is vettek videóra. A lány beszámolt arról is, hogy még neki kellett pénzbüntetést fizetnie, ha nem akart szexelni a kamera előtt, mert az ügynökség szerint ezzel megszegte a szerződést.

A pornósok szervezetének fellépésével csak az a gond, hogy a filmek készítőinek 20 százaléka nem tagja ennek a szervezetnek, valamint sokan illegálisan fogatnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.