Lelőtték a mozira támadó fegyverest

külföld
2016 június 23., 17:10
comments 52

Csütörtök délután háromkor, nem sokkal nyitás után lépett a németországi Viernheimben lévő Kinopolis nevű mozikomplexumba egy maszkos férfi, a szemtanúk szerint fegyverrel és lőszerövvel. Egyes beszámolók szerint mikor belépett, négyszer tüzelt, de nem sebesített meg senkit. A Frankfurt melletti településre rövid időn belül kiérkeztek a rendőrség elitegységei, akik könnygázzal próbálták ártalmatlanná tenni a fegyverest, aki időközben elbarikádozta magát. Ellentmondó hírek szóltak arról, hogy sikerült-e túszokat ejtenie, vagy sem. Nem sokkal később a terrorelhárítók meglőtték az elkövetőt, aki a helyszínen életét vesztette.

A német hírügynökség, a dpa úgy tudja, hogy a német biztonsági szolgálatot kizárták, hogy terrorista motiváció lett volna a mozira támadás mögött, valószínűleg egy zavart elkövető támadt délután. A Bild szerint nem is rendelkezett veszélyes fegyverrel, csak riasztópisztoly volt nála, ezt azonban a hatóságok egyelőre nem erősítették meg. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt