A skótok mindent megtesznek, hogy az EU-ban maradhassanak

külföld
2016 június 24., 10:48
comments 339

Sajtótájékoztatót tartott pénteken Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon. Elmondta, hogy mélyen sajnálja a döntést, hogy a britek többsége távozna az EU-ból.

Ugyanakkor szerinte demokratikusan elfogadhatatlan, hogy Skócia, ahol a többség a maradásra szavazott, akaratuk ellenére kerüljön ki az unióból.

link Forrás

Ezért egy második függetlenségi népszavazás ismét a napirendre került, mondta Sturgeon, mivel szerinte nagyon komolyan megváltoztak a körülmények a 2014-es népszavazás óta.

Ezért a skót kormány előkészíti egy második népszavazás a jogi lehetőségét, tette hozzá.

AFP PHOTO / Robert Perry
photo_camera AFP PHOTO / Robert Perry

Anglia, Wales és Észak-Írország Skócia barátai maradnak, mondta még el.

Világosan megmondtuk, hogy nem akarjuk elhagyni az EU-t. Mindent meg fogok tenni, hogy ezek a vágyaink megvalósuljanak. Egy függetlenségi népszavazás nagyon valószínű eshetőség.

- mondta erről. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.