AZ EU-ellenes brit párt vezére péntek reggel már le is tagadta az egyik fő kampányígéretüket

külföld
2016 június 24., 10:27
comments 166

Kelet-európai mércével nézve is pofátlan politikus teljesítményt sikerült összehoznia az euroszkeptikus britek vezetőjének. Péntek reggel az ITV vendége volt a UKIP vezére, a britek kilépéséért egyik legtöbbet tevő Nigel Farage.

A műsorban pedig rákérdeztek arra is, hogy tudja-e garantálni, hogy megvalósul a Leave-kampány egyik fő ígérete, hogy az az összes, amit eddig az Európai Uniónak fizetett az ország, most teljes egészében az egészségügybe kerül, a National Health Service (NHS) számára utalják majd át.

link Forrás

Farage viszont most azt állította, hogy ő sosem állított ilyesmit. Szerinte ez az ígéret egyike volt azoknak a hibáknak, amit a távozás-párti kampány elkövetett. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy akkor miért tették ezt az ígéretet a kampánybuszuk oldalára és miért utazták körbe ezzel az országot, Farage azt mondta, hogy ezt nem az ő tanácsára tették.

Mondja az a politikus, aki a távozás-kampány legfontosabb szereplőinek egyike volt és rengeteg Vote Leave rendezvényen szólalt fel.

Amúgy az összeggel is voltak problémák, a Leave-kampány ugyanis folyamatosan azt állította, hogy Nagy-Britannia heti 350 millió fontot fizet az EU-nak. Ez minden hivatalos statisztikai adatnak ellentmondott és a brit kormány igyekezett is cáfolni, ettől független ezt írták ki a buszuk oldalára és kampányelemmé is tették.

Egy június közepi közvélemény-kutatás szerint pedig a britek közel fele hitte el, hogy tényleg igaz ez az állítás. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.