Fekete halál, armageddon, apokalipszis, világvége - Tarjányi Péter kábé a végső pusztulást várja a brit kilépéstől

külföld
2016 június 24., 08:37
comments 78
link Forrás

"A 60-as évektől lassan erősődő nagy Európa évtizedeket visszalépett..." - jellemezte a brit népszavazás eredményével előállt helyzetet Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tarjányi nem spórolt a nagy szavakkal elemzésében, ami alapján

semmi jót nem vár

Nagy-Britannia kilépésétől. Szerinte a brit választók döntése "óriási biztonságpolitikai és gazdasági" válságot okozhat Európában. Félelmei szerint megerősödhet a szélsőséges gondolkodás, feltámadhat az európai politikai terrorizmus - itt az IRA-t említi, és tény, hogy az észak-ír nacionalisták már jelezték, hogy a britek kilépése után Észak-Írországnak az EU-tag Írországhoz kéne csatlakoznia.

De attól is tart, hogy Oroszország saját sikereként éli meg a Brexitet, bizonyítékaként annak, hogy a zavarkeltés, az EU szétzilálásért tett lépéseik működnek. Szerinte Oroszország épp ezért fokozni fogja a katonai és hírszerzési nyomást is Európán. "Megint azt látom, hogy a félelemkeltő kommunikáció erősebb fegyver, mint a józan ész..." - írta. (Címlapkép via Tarjányi Péter - szakértő és szerző)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.