20 év után kapták el Olaszország egyik fő maffiavezérét

Ernesto Fazzalari két évtizede menekült a rendőrök elől. A főleg európai kokaincsempészetre szakosodott calabriai maffia, a 'Ndrangheta fejét 1996 júniusa óta körözték. A rendőrség közleménye szerint csak a szicíliai Cosa Nostra vezére, Matteo Messina Denaro jelent nagyobb veszélyt a társadalomra.

A 46 éves Fazzalarit távollétében már életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, többek között gyilkosságért, bűnszervezet irányításáért, kábítószer-csempészetért, rablásért és illegális fegyvertartásért.

Vasárnap kora reggel csapott le rá a rendőrség különleges alakulata egy elhagyatott, hegyvidéki területen Calabriában. Nem állt ellen az intézkedésnek, simán elfogták. A legutóbbi ismert lakhelyéhez közel bujkált, a rendőrség feltételezése szerint sok helyi segített neki bujkálni az elmúlt években.

A maffiaellenes ügyészség vezetője, Federico Cafiero de Raho történelminek nevezte az elfogást. A letartóztatást éltette a miniszterelnök, Matteo Renzi is, aki Twitteren köszönte meg a rendőrség és az ügyészség munkáját.

Hurrá Olaszországnak. Boldog vasárnap.

- írta a miniszterelnök. (Guardian)