Chile nagy meglepetésre lenyomta Argentínát a Copa America döntőjében

A rendes játékidőben 0-0 lett a Copa America döntője, amit aztán nagy meglepetésre Chile nyert Argentinával szemben tizenegyesekkel.

Argentína támadott többet, ráadásul a 28. percben emberelőnybe kerültek, miután egy Messi elleni szabálytalanság miatt Marcelo Díaz megkapta a második sárgáját. A feszült meccsen aztán előbb Messi nem kapott meg egy 11-est, sőt még sárgát is adott neki a bíró műesésért, majd kiállított egy argentínt, Marcus Rojót. A visszajátszás alapján Rojo a labdát rúgta el, nem tűnt jogosnak a piros.

A címvédő Chilétől rögtön elsőként Vidal, aztán Argentínától Messi és Lucas Biglia is kihagyta a tizenegyest, Alexis Sanchez viszont alázva panenkázta be a sajátját (akárcsak tavaly).

Itt a teljes tizenegyespárbaj:

Argentína az 1993-as Copa sikere óta nem tud felnőtt futballtornát nyerni, Messinek pedig még mindig soha nem sikerült ez. Tavaly egyébként ugyanebben a felállásban ugyanez volt az eredmény a Copa America döntőjében.

A meccs teljes összefoglalóját itt lehet megnézni, a 0-0 ellenére elég mozgalmas meccs volt, főleg argentin helyzetek voltak, egy chileit, aztán egy argentint ki is állítottak.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.