Chile nagy meglepetésre lenyomta Argentínát a Copa America döntőjében

futball
2016 június 27., 03:00
comments 9

A rendes játékidőben 0-0 lett a Copa America döntője, amit aztán nagy meglepetésre Chile nyert Argentinával szemben tizenegyesekkel.

Argentína támadott többet, ráadásul a 28. percben emberelőnybe kerültek, miután egy Messi elleni szabálytalanság miatt Marcelo Díaz megkapta a második sárgáját. A feszült meccsen aztán előbb Messi nem kapott meg egy 11-est, sőt még sárgát is adott neki a bíró műesésért, majd kiállított egy argentínt, Marcus Rojót. A visszajátszás alapján Rojo a labdát rúgta el, nem tűnt jogosnak a piros.

A címvédő Chilétől rögtön elsőként Vidal, aztán Argentínától Messi és Lucas Biglia is kihagyta a tizenegyest, Alexis Sanchez viszont alázva panenkázta be a sajátját (akárcsak tavaly).

Itt a teljes tizenegyespárbaj:

link Forrás

Argentína az 1993-as Copa sikere óta nem tud felnőtt futballtornát nyerni, Messinek pedig még mindig soha nem sikerült ez. Tavaly egyébként ugyanebben a felállásban ugyanez volt az eredmény a Copa America döntőjében.

link Forrás

A meccs teljes összefoglalóját itt lehet megnézni, a 0-0 ellenére elég mozgalmas meccs volt, főleg argentin helyzetek voltak, egy chileit, aztán egy argentint ki is állítottak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.