Az egyik ligetvédő szerint eltörték a rendőrök vállát a Városliget Zrt. székháza előtt

2016 június 27., hétfő 15:45

A ligetvédők vasárnap este a Városliget Zrt. Dózsa György úti irodájánál akartak feliratokat fújni a járdára, mikor a biztonsági őrök megállították őket. Az őr hátulról karjánál fogva elrántotta az aktivistanőt, és kicsavarta kezéből a festéket, majd eltépte a felirat sablonját is, tudta meg a Népszabadság.

A lap szerint a biztonsági őr viselkedése miatt a ligetvédők kihívták a rendőröket, de azok a biztonság őr helyett az aktivisták személyi igazolványait gyűjtötték be. A rendőrség szerint a „Például itt is állhatna egy fa” szlogen felfestésével bűncselekményt követtek el, mert a Dózsa György úti irodaház előtti járdarész magánterület.

Az aktivisták közül a festékszórót kezelő Sebestyén Esztert állították elő, de mivel a nő ellenállt, a rendőrök a kezét hátracsavarva tuszkolták be az autóba. Miután a kórházban megröntgenezték,

kiderült, hogy az intézkedés során letört egy darab a vállcsontjából.

A rendőrségen azt állították, hogy a magántulajdonban okozott 1500 és 15 000 forint közötti kár bűncselekmény, ezért volt szükség az előállításra.

Update:

Hétfőn este a rendőrség közleményt adott ki, amiben cáfolták Sebestyén Eszter állításait. A BRFK szerint a nőnek ugyan tényleg fájt a csuklója és a válla az előállítás után és ezért kora hajnalban el is vitték kórházba kivizsgálásra, de ott nem találtak semmit, amit Sebestyén el is ismert.