Lemondott az angolok edzője, miután kikaptak Izlandtól

futball
2016 június 27., 20:25

Miután hétfő este az izlandi válogatott 2-1-re kiejtette Angliát a franciaországi Eb-ről, Roy Hodgson angol szövetségi kapitány benyújtotta a lemondását. A 68 éves edző biztosan nem a legsikeresebb szövetségi kapitányként fog bevonulni a sporttörténelembe, hiszen mióta négy évvel ezelőtt átvette a csapat irányítását Fabio Capellótól, 56 meccsből csak 33-at tudtak megnyerni. Roy Hodgson az Izland elleni meccs alatt - Fotó: AFP/Valery HacheHodgson a lemondásakor reményét fejezte ki, hogy a nézők még láthatják komoly nemzetközi torna döntőjében játszani az angol válogatottat. Elmondta, hogy a vereség után valaki másnak kell irányítania „ezt a győzelemre éhes és rendkívül tehetséges játékosokból álló csapatot”. Hozzátette, hogy a játékosok fantasztikusan játszottak, és mindent megtettek, amit csak kért tőlük.

Az angol fogadóirodák szerint az a legvalószínűbb, hogy az angol U21-es válogatott edzője, Gareth Southgate követi Hodgson a csapat élén. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.