Svéd muszlim negyedbe szervez melegfelvonulást az új jobboldal sztárprovokátora

Erős tempót diktál az utóbbi hónapokban az alt right legnagyobb sztárja, Milo Yiannopoulos, akinek munkásságáról itt írtunk részletesen. A harsány meleg trumpista antifeminista brit konzervatív trollelőadóművész-politikai provokátor az orlandói mészárlás után egyenesen fegyveres meleg ellenállást hirdetett, most pedig

gay pride-ot szervez egy svéd muszlim negyedbe.

Ezt Dave Rubin műsorában jelentette be. Yiannopoulos szerint melegnek lenni ma ismét veszélyes, és ennek az iszlám az oka. Nem bánik kesztyűs kézzel a témával, szerinte melegszempontból nincs értelme különválasztani a mérsékelt és a radikális iszlámot, mert mindkettőt ugyanolyan veszélyesnek tartja.

Egy stockholmi muszlimnegyedben már tavaly is rendezett melegfelvonulást egy svéd szélsőjobboldali párt, a hivatalos pride szervezők ugyanakkor attól elhatárolódtak, mert szerintük az feleslegesen provokatív volt. Yiannopoulos szerint egy pride-nak épp az a lényege, hogy kiálljon “a gyűlölettel teli társadalmi konzervativizmussal” szemben.

A címben egyébként nem véletlenül szerepel melegfelvonulás, ami az LMBTQ-közösséget egyáltalán nem fedi le - Yiannopoulos genderügyekben egyáltalán nem ért egyet egy klasszikus pride szervezőivel.