Antonio Conte ♥♥♥♥♥

futball
2016 június 28., 08:42
comments 53

Antonio két hét alatt kétszer tett csodát:

  • június 13-án tökéletes taktikát dolgozott ki a jelenleg a világ második legjobb csapatának tartott Belgium ellen;
  • június 27-én pedig megismételte ugyanezt a spanyolok ellen is.

Két nagyon jó válogatottat tüntetett el a pályáról, a két meccsen se Belgiumnak, se Spanyolországnak nem voltak még mozzanataik se. De nem ezzel rabolta el a szívem - amivel amúgy könnyű dolga volt, mert gyerekkorom óta az olaszoknak szurkolok -, hanem

azzal az átéléssel, mindent elsöprő indulattal, amivel a kispadon jelen van.

link Forrás

Conte itt azért kap agybajt, mert egyik kedvenc játékosa, Emanuele Giaccherini 1:0-ás olasz vezetésnél nem ért el egy túl hosszú indítást. Conte felháborodásában - a modern játékrendszernek megfelelően - kapásból előrevágta a labdát, elégedetten konstatálta, hogy még megy ez neki, majd leüvöltötte Giaccherini haját. Ismétlem, 1:0-ás olasz vezetésnél, megnyugtató olasz fölénynél.

De nemcsak a dühöt, hanem az örömöt is hasonló intenzitással éli meg. Az olaszok második gólja után például

egy ugrással a kispad tetején termett,

hogy ott ünnepelje a győzelmet.

link Forrás

És ezek csak a legjobb pillanatok, a spanyolok elleni legjobb pillanatairól 2:18 perces összeállítás is készült. A kedvenc részem a 11. másodpercben kezdődik, amikor Conte a jelek szerint nyolc másodperc alatt az egész csapatát átszervezi:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.