Nagyrészt angolgyalázásból állt a második legendás izlandi kommmentátorvonyítás

futball
2016 június 28., 07:56
comments 84

Miután Izland az Ausztria elleni csoportmeccs hosszabbításában gólt lőtt, a fél világ megismerte Gudmundur Benediktsson nevét. Emiatt:

link Forrás

Azóta még egyszer érkezett hír a hősünkről, amikor az Eb közben arra ugrott haza, hogy kirúgták a segédedzői állásából:

link Forrás

Benediktsson természetesen az Anglia elleni hétfői történelmi győzelmet is közvetítette és ahogyan az várható is volt, az álomszerű eredmény megint álomszerű visongást váltott ki belőle.

Először a vezető góljuk után:

link Forrás

Aztán lefújáskor is.

link Forrás

A Guardian lefordította, hogy emberünk miket is vinnyogott ekkor, a lefújás utáni rohamában. Hát ezt:

Megvan! Megvan! Sosem megyünk haza! Élj úgy, ahogy akarsz, Anglia! Izland fog Franciaországgal játszani vasárnap! Franciaország-Izland! Mehettek haza! Hazamehettek Európából is! Húzzatok el, ahová csak akartok! Anglia-Izland 1-2, ez a végeredmény itt Nizzában!

Azt a legendát, miszerint a mosolyogva éneklő skandináv drukkerek a sportszerű, az ellenfél ócsárolása helyett a saját csapatot istenítő hozzáállás mintaképei, talán csak az táplálja, hogy a kutya nem érti a furcsa nyelveiket?




Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.