Leveszik a tükröket három brit pláza próbafülkéiből

Van egy nagyon furcsa cikk a Telegraphban, ami arról szól, hogy legalább három brit plázában leveszik a tükröket a ruhaboltokban a próbafülkékből egy kutatás miatt.

A tanulmány szerint a vásárlók túl testtudatosak lesznek a tükrök miatt, ennek pedig nagyon kézzelfogható negatív hatása van üzletre. Azt írják, hogy a nők 71 százaléka halasztotta már el vásárlását, miután meglátta magát a kinézet ruhában a tükörben.

Most persze nem ismerem ennek a kutatásnak minden részletét, de el tudom képzelni, hogy volt, aki valóban nem vásárol ruhát, miután meglátta magát benne, de ez azért történt, mert nem tetszett neki a ruha. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy több ember fog ruhát vásárolni, ha a boltban nem tudja megnézni magát a kiszemelt darabban.

A tükröket száműző cég marketingese arról beszélt, hogy magukat magabiztosnak és gyönyörűnek érző embereket szeretnének a boltjaikban.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.