OK, ilyen nincs: Mexikóból importáltak vendégmunkásokat Nógrádba, mert nem találtak alkalmas munkaerőt

gazdaság
2016 június 29., 10:43
comments 474

A Népszabadság írta meg a szerencsétlen magyar gazdaság és szakképzés utóbbi éveinek talán legnagyobb sikerét. A Nógrád megyei Szügyön egy luxuskabrió-ponyvákat gyártó cég kénytelen volt mexikói üzeméből importálni idénymunkásokat, mivel Balassagyarmat közelében nem találtak szakképzett varrónőket.

Mivel a cég nagy autógyáraknak szállít, és egyre több megrendelésük van, muszáj volt valamit lépniük, ezért döntöttek úgy, hogy a Mexikóváros melletti Tolucából hívtak gazdasági bevándorlókat, hogy legyen, aki nem tartja tiszteletben Nógrád kultúráját.

Az 1450 lakosú Szügy környékén 20-25 százalékos a munkanélküliség, de ezek nagy része szakképzetlen, így nem alkalmasak a település melletti ipari parkban adódó munkák elvégzésére. Ahol nemcsak mexikói, hanem orosz és szerb vendégmunkások is dolgoznak.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.