11 tonna kokaint foglaltak le Kolumbiában a délolasz maffiától

2016 június 30., csütörtök 15:03
85

Méretes, 11 tonnás kokainszállítmányt foglaltak le Kolumbiában az olasz, a kolumbiai és az amerikai rendőrök együttműködésében. Az olaszok által koordinált akcióban letartóztattak 33 embert is, ebből 22 kolumbiait.

A nyomozók a dél-olaszországi Calabria régió helyi (bár időközben globális méretűvé növekvő) maffiája, a 'Ndrangheta elleni lendületes fellépés során akadtak a kolumbiai szálra.

Az akció folyamán találták 7 kokain-előállító laboratóriumot is a kolumbiai dzsungelben. A szállítmányokat gyümölcsös rekeszekben vitték Panamán, Costa Ricán és a Dominikai Köztársaságon keresztül az USA-ba és Európába (Olaszországban többek között livornoi és velencei kikötői raktárakba vezettek a szállítmányok). A nemzetközi csempészhálózatot az olasz maffia irányította.

A kép csak illusztráció, de egy nagyobb, öttonnás kokainrakomány lefoglalását ábrázolja még 2000-ből, a kolumbiai Cartagenában. AFP PHOTO/HO / AFP PHOTO / DAS

Pár napja egyébként lecsukták a 'Ndrangheta egyik főfönőkét, a húsz éve bújkáló Ernesto Fazzalarit. (Reuters, Il Fatto Quotidiano, CBS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt