Az egykori spanyol király elárverezné a Harley Davidsonját

külföld
2016 július 01., 06:08
comments 16

I. János Károly egészségi állapota miatt 2014. nyarán mondott le a trónról, 1975 óta volt Spanyolország királya. Most egy másik értékes dologról készül lemondani: eladná szeretett motorkerékpárját, egy Heritage Softail Classic típusú Harley Davidsont. A kikiáltási ár 19 ezer euró, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy hatmillió forint.

János Károly Fernando Alonso társaságában, 2010-ben AFP PHOTO DDP/ SASCHA SCHUERMANN
photo_camera János Károly Fernando Alonso társaságában, 2010-ben AFP PHOTO DDP/ SASCHA SCHUERMANN

A motor 1989-ben készült, a legendás amerikai üzletember, Malcolm Forbes adta ajándékba János Károlynak, aki most eladná. Az első eladási kísérlet a héten történt, de sajtóhírek szerint senki nem vitte el az aukción a Harleyt.

A 285 kilogrammos motorral összesen 33 ezer kilométert mentek eddig, az aukciósház szerint tökéletes állapotban van. (El Espanol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.