Egy cápa után a mérgesráják is megdöglöttek az új pécsi állatkertben

2016 július 1., péntek 9:23
49
Foto: publicdomainpictures.net

Május 20-án nyitotta meg kapuit az 1,8 milliárd forintból létesített Pécsi Zoo, de nem teljes az öröm Mecseken, mert több rejtélyes haláleset borzolja a kedélyeket.

A helyszín az akvárium, ahol a két zebracápából egy már a nyitóhétvégén kimúlt, pedig állítólag eleinte nagyon jól érezte magát, a búvárok kézből etették, barátságos volt a környezetével, látszólag jól érezte magát. Még drámaibb a helyzet a mérgesrájákkal, azok ugyanis mind megdöglöttek.

A cápa esetében az Utrechti Tudományegyetem laborja (a kiküldött szövetminta alapján) azt állapította meg, hogy az aorta elmeszesedése okozta a halált. Borbás Károly igazgató szerint kizárt, hogy a vízzel vagy az akváriummal lett volna gond, de a megdöglött mérgesráják vizsgálata még folyik.

A látogatók ebből nem érzékltek semmit: az állatkert egy hónap alatt 50 ezer vendéget fogadott már, és minden másodikuk gyermek. (Index / bama.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt