Robbanás az egykori hortobágyi bombázólőtéren, többen meghaltak

baleset
2016 július 01., 14:11
comments 354

Aknamentesítés közben robbanhatott fel egy bomba az egykori hortobágyi bombázólőtéren. Az M1 és a Blikk egybehangzó értesülései szerint halálos áldozatai is vannak a robbanásnak,

a Híradó 3 vagy 4 halottról tud.

Ők úgy tudják, hogy mindegyik áldozat tűzszerész lehet.

UPDATE 17:40: A már megerősített hírek szerint a robbanásban négy tűzszerész vesztette életét.

A robbanásban egy ötödik társuk súlyosan megsérült, őt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába szállították. A robbanás bomba hatástalanítása közben történt, egyelőre tisztázatlan okból. A Honvéd Vezérkar főnöke azonnal vizsgálatot rendelt el. Jelenleg a helyszínen van, visszaérkezésekor Budapesten sajtótájékoztatót tart.

Az egykori bombázólőtéren tavaly kezdődtek a mentesítési munkák, a robbanószerek eltávolítása csaknem 3,5 milliárd forintba kerül.

4100 hektárnyi területen nézik át és számolják fel a veszélyes maradványokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.