Valósággal megfeszül az ügyészség, hogy valahogy beszerezze Portik vallomását Rogán ellen

"Miért nem indít Portik Tamás vallomása miatt hivatalból vizsgálatot az ügyészség?" címmel fordult hétfőn írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyész Polt Péterhez Szabó Tímea, a PM társelnöke. Polt csütörtökön válaszolt, és azt írta, bizony a híradások alapján több feljelentés is érkezett a különböző ügyészi szervekhez, különféle bűncselekmények gyanúját feltételezve.

A legfőbb ügyész válasza alapján nagyon komoly rákészülés és erőfeszítés kell ahhoz, hogy a fő nyomozati szerv valamiképpen beszerezze a szükséges dokumentációt. Polt levele szerint a főügyészség június 23-án feljelentéskiegészítést r endelt el, hogy beszerezhesse a június 17-én kelt tárgyalási jegyzőkönyvet.

A kiegészítés határideje 15 nap, de ha esetleg nem sikerülne ennyi idő alatt bekérni a paksamétát, akkor sem kell kétségbeesni - a kiegeszítés akár további 15-el meghosszabbítható. Addig a nyilvánosság türelmét kéri az ügyészség, mert értelemszerűen csak a jegyzőkönyv birtokában lesz abban a helyzetben, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.