Valósággal megfeszül az ügyészség, hogy valahogy beszerezze Portik vallomását Rogán ellen

bűnügy
2016 július 01., 11:55
comments 140
Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én.

"Miért nem indít Portik Tamás vallomása miatt hivatalból vizsgálatot az ügyészség?" címmel fordult hétfőn írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyész Polt Péterhez Szabó Tímea, a PM társelnöke. Polt csütörtökön válaszolt, és azt írta, bizony a híradások alapján több feljelentés is érkezett a különböző ügyészi szervekhez, különféle bűncselekmények gyanúját feltételezve.

A legfőbb ügyész válasza alapján nagyon komoly rákészülés és erőfeszítés kell ahhoz, hogy a fő nyomozati szerv valamiképpen beszerezze a szükséges dokumentációt. Polt levele szerint a főügyészség június 23-án feljelentéskiegészítést r endelt el, hogy beszerezhesse a június 17-én kelt tárgyalási jegyzőkönyvet.

A kiegészítés határideje 15 nap, de ha esetleg nem sikerülne ennyi idő alatt bekérni a paksamétát, akkor sem kell kétségbeesni - a kiegeszítés akár további 15-el meghosszabbítható. Addig a nyilvánosság türelmét kéri az ügyészség, mert értelemszerűen csak a jegyzőkönyv birtokában lesz abban a helyzetben, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.