A ramadán végén 612 fogolynak kegyelmezett meg Türkmenisztán elnöke

külföld
2016 július 02., 13:31

A muszlim böjti hónap, a ramadán végén 612 fogolynak, köztük 26 külföldinek kegyelmezett meg Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök – jelentette be az állami televízió, ami szerint az amnesztia a „társadalmi egység és összetartás erősítését” szolgálja az 5 milliós lakosú egykori szovjet tagköztársaságban, ami Magyarország „fontos” kereskedelmi partnere.

A tévé nem szolgált részletekkel a külföldi foglyok nemzetiségét illetően, de a türkmenisztáni börtönökben sok, a szomszédos országokból származó, különböző csempész bűncselekményért elítélt rab van. Tavaly az olajban gazdag közép-ázsiai ország kormánya olyan törvényt fogadott el, ami szerint nem részesülhetnek kegyelemben a kábítószercsempészek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.