A százhuszat közelíti a bagdadi merénylet áldozatainak száma

külföld
2016 július 03., 16:59

Rohamosan nő az Iszlám Állam ramadánra időzített bagdadi merénylete áldozatainak száma: a legfrissebb összesítés szerint 119 ember halt meg, és közel kétszázan megsérültek.

AFP PHOTO / SABAH ARAR
photo_camera AFP PHOTO / SABAH ARAR

A terrorállam közölte, szándékosan céloztak meg siíta vallásúakat. Az ünnep miatt az utcák tömve voltak.

Az Iszlám államot a napokban űzték ki a Bagdadtól alig egy órányi autóútra lévő Falludzsából, az iraki kormány szerint korábban innen indították a terrortámadásokat. A jelek szerint hiába a katonai siker, ezt a merényletet nem tudták megelőzni. A merénylet miatt dühös helyiek kövekkel dobálták meg a helyszínre érkező iraki miniszterelnököt.

link Forrás

(Guardian, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.